Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > نجوم - این تصویر ترکیبی که پردازش رایانه‌ای سنگینی روی آن انجام شده، دو پدیده گرفت کامل را در کنار هم مقایسه کرده است: ماه‌گرفتگی کلی ۳۱ ژانویه ۲۰۱۸ (۱۱ بهمن ۱۳۹۶) و خورشیدگرفتگی کلی ۲۱ آگوست ۲۰۱۷ (۳۰ مرداد ۱۳۹۶).

به گزارش خبرآنلاین، وانگ له‌تیان (Wang Letian) و ژانگ جیاجیه (Zhang Jiajie) با بهره‌گیری از پردازش رایانه‌ای توانسته‌اند نماهای مختلفی از ماه را در دو گرفت متفاوت کنار هم به نمایش درآورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت ماه در این دو تصویر، نزدیک به اوج گرفت را نشان می‌دهد.

برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

در ماه‌گرفتگی کلی، ماه به‌رغم حضور در سایه زمین کماکان روشن دیده می‌شود، زیرا به‌لطف پوشش شفاف جو در اطراف زمین، پرتوهای سرخ‌رنگ نور مرئی با انحراف کمی به درون سایه می‌تابند و سطح ماه را روشن می‌کنند. در پدیده خورشیدگرفتگی هم هرچند قرص ماه کاملا در برابر خورشید قرار می‌گیرد و آفتاب به آن نمی‌تابد، اما بازتاب آفتاب از سطح زمین (زمین‌تاب) به ماه می‌رسد و آن را با شدت اندکی روشن می‌کند. البته نور زمین‌تاب در برابر نور خورشید، فروغی ندارد و جز با پردازش رایانه‌ای نمی‌توان اثر آن را روی ماه آشکار کرد.

در این نمای زیبا، می‌توانید چند ستاره را در آسمان تاریک اطراف ماه تشخیص دهید. هم‌چنین جزئیات زیبایی از زبانه‌های خورشیدی و جریان‌های فوران‌یافته از تاج خورشید را به گرد ستاره منظومه شمسی می‌توانید ببینید.

۵۴۵۴

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۱۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، دولت فدرال استرالیا و دولت ایالت کویینزلند حدود یک میلیارد دلار استرالیایی (۶۰۰ میلیون دلار آمریکایی) در یک استارت آپ رایانش کوانتومی به نام PsiQuantum سرمایه گذاری کرده اند تا نخستین رایانه کوانتومی مفید و کاربردی جهان را بسازند.

رایانش کوانتومی تاکنون به طور کلی فعالیتی مخصوص بخش خصوصی بوده که شرکت های بزرگ فناوری مانند گوگل، آی بی ام، مایکروسافت میلیون ها دلار در توسعه آن سرمایه گذاری کرده اند. جرمی اوبراین و تری رودلف محققان استرالیایی PsiQuantum را تاسیس کرده اند.

هرچند شرکت های درگیر ساخت رایانه های کوانتومی معتقدند نسل جدید این فناوری می تواند به سرعت مشکلات را حل کند اما تلاش های اولیه آنها برای نشان دادن عملکرد آن کاملاً با مشکلات دنیای واقعی فاصله دارد.

کتی فولی محقق ارشد این پروژه در این باره می گوید: رایانه های کوانتومی به زودی می توانند به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شوند و شیوه حل مشکلات مانند یافتن مسیرهای حمل ونقل، سازماندهی بنادر یا کنترل لجستیک برای المپیک ۲۰۳۲ بریزبن را دگرگون کند.

PsiQuantum اعلام کرده نخستین رایانه کوانتومی خطاپذیر جهان را می سازد که بدون خطا و برخلاف رایانه های کوانتومی فعلی است. این امر سبب می شود رایانه های کوانتومی برای مقاصد تحقیقات دفاعی و صنعتی کارآمد باشد.

PsiQuantum به جای استفاده از ابررساناها برای ساخت رایانه های کوانتومی، از روش همجوشی محور استفاده می کند که در آن فوتون ها به عنوان کیوبیت عمل می کنند و مانند رایانه های امروزی، روی تراشه های نیمه رسانا پردازش می شوند.

قرار است نخستین رایانه کوانتومی در مقیاس کاربردی یک میلیون کیوبیت فیزیکی داشته باشد و با استفاده از یک خنک کننده برودتی عمل می کند.

یکی از بنیانگذاران این استارت آپ اعلام کرد محققان کویینزلند از ۲۵ سال قبل روی درک فرایندهای فیزیکی رایانش کوانتومی تمرکز کرده اند. اما در دهه قبل این مشکلات قابل حل شدند.

کد خبر 6094041 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • کلیپ| ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین
  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • ظهور شاه‌کلید قفل‌های دیجیتال/ رایانه‌های کوانتومی رمزگذاری را بی‌معنا می‌کنند
  • CPU چیست؟ به زبان ساده و نحوه کار
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • لحظه تصادف گارد ساحلی چین با کشتی فیلیپینی از چند نمای مختلف | ویدئو